5 начина да удължим живота на батерията на смартфона си

5 начина да удължим живота на батерията на смартфона си
19 Юни 2018

Дори през 2018 година батериите на нашите устройства не могат да издържат по-дълго от едно денонощие с едно зареждане. Производителите на смартфони и процесори, както и създателите на операционните системи, търсят начини за подобряване на нещата в тази област. Все още чакаме по-добра технология за батериите, но това не означава, че няма софтуер и настройки, с които да измъкнем още живот от тях.

1. Активирайте режимите за пестене на енергия

Всеки производител предлага различни режими за пестене на батерията. Активирането на режима ще доведе до управляване на различните функции на телефона, за да сведе до минимум използването на енергия. Обикновено този режим се включва автоматично, когато нивото на батерията падне до 20%, но можете да го настроите да се включва при 30% батерия.

2. Изключете Wi-Fi

Wi-Fi е друг важен виновник за бързото изтощаване на батерията, така че не го дръжте постоянно включен, а само когато използвате вашата домашна или офис Wi-Fi мрежа.  

3. Намaлете яркостта на дисплей или използвайте автоматична яркост

Навярно се радвате на големия цветен дисплей на смартфона си, но той е голям враг на батерията. Екранът изразходва живота на батерията с опустошителни темпове, много повече от всеки друг компонент на телефона ви.

Повечето телефони имат функция за автоматична яркост, която автоматично настройва яркостта на екрана, така че да отговаря на осветлението около вас. С този режим се изразходва по-малко енергия, но ще получите още по-добри резултати, ако изберете възможно най-ниска яркост на екрана си.

4. Намалете времето, за което екрана ще се изключи ако не се ползва телефона

Под менюто за настройки на дисплея на телефона, трябва да има опция 'Screen Timeout', 'Sleep' или нещо подобно. За iPhone, потърсете “Auto-Lock” в менюто “General Settings”. Тази настройка контролира времето, за което екрана ще се изключи ако не се ползва телефона, така че задайте възможно най-краткото налично време.

5. Забранете вибрациите на телефона

Вибрациите използват много повече енергия, отколкото самия тон на звънене. Ако не искате да бъдете обезпокоени по време на важна среща, помислете дали да не изключите всички известия. Този подход ще се отрази по-добре на живота на батерията.

Прочетете още