5 неща, които се случват с нас след 40

5 неща, които се случват с нас след 40
6 Ноември 2018

Със сигурност всеки от нас има много и различни страхове, някои от които са свързани с напредването на възрастта. Страхът от остаряването е един от най-разпространените страхове. Психолозите смятат, че това е напълно обяснимo, но в крайна сметка всяка възраст има своите предимства и недостатъци. Днес решихме да ви представим някои от положителните и отрицателните страни на това да си на 40+.

Косата оредява

Намаляването на плътността на косата е проблем, който по-често се проявява при представителите на силния пол. Много от мъжете губят гъстата си коса още преди да навършат 30, а след 40 някои стават плешиви. Дамите също губят коса, но не така интензивно като господата. Не забравяйте, че начинът на хранене е от ключово значение за здравината и красотата на косата.

Забавя се метаболизмът

След 40-годишна възраст не само метаболизмът ни се забавя, но губим и повече мускулна маса. За да намалите риска от нежелано покачване на телесното тегло, обърнете внимание на начина си на хранене. Също така спортувайте и добавете към менюто си храни, които изграждат мускулна маса. За да забързате метаболизма и да останете във форма, ще трябва да се потрудите повече, отколкото ако бяхте на 20, да се храните здравословно и да тренирате редовно.

Ставаме по-уверени

Психолозите твърдят, че жените са по-уверени в себе си след 40 години, в сравнение с времето, когато са били на 20 или 30-годишна възраст. Това им помага да не се тревожат за дребни неща, да подбират приятелите по-добре, да бъдат финансово независими и да бъдат истински щастливи.

Смаляваме се

Да, за съжаление след 40-годишна възраст ръстът ни намалява. Според учени обаче, с напредването на възрастта, мъжете губят по-малко сантиметри от дамите. Специалистите съветват и двата пола да добавят към менюто си достатъчно храни богати на калций, витамин D, както и да не спираме да спортуваме редовно.

Имунната ни система става по-силна

Хората на 40 вече са преболедували много пъти и са били атакувани от много различни вируси, затова имунната им система става по-силна и те се разболяват по-рядко от тийнейджърите например. За да подобрите още имунната си система, трябва да водите здравословен начин на живот, да се наспивате, да прекарвате повече време навън и да дишате чист въздух.

Прочетете още