5 причини да хапваме много череши

5 причини да хапваме много череши
13 Юни 2019

Черешовото време е любимо на мнозина. Добрата новина е, че освен вкусни и сладки, малките червени плодове са и много полезни. Те са богати на провитамин А, витамини от групата В, С, Е, Р, желязо, мед, манган, калий, натрий, магнезий, калций и фосфор. Те са сред отличниците по съдържание на антиоксиданти, флавоноиди и мелатонин, които помагат за поддържане на отлично здраве. Какви са плюсовете за организма ви от хапването им?! Ето 5 причини:

1. Черешите са полезни за сърцето

Антоцианините в тях намаляват риска от високи нива на лошия холестерол и високото кръвно налягане.

2. Черешите са плодът с най-голямо количество антиоксиданти

Антиоксидантите са важни за борбата със свободните радикали. Следователно яденето на череши ще ви направи по-млади.

3. Черешите са добър инструмент в борбата с излишните килограми

Те подобряват обмяната на веществата. В една череша има само 4 калории.

4. Черешите са супер храна за плосък корем

Смята се, че редовната консумация на череши предотвратява натрупването на мазнини в коремната област.

5. Черешите намаляват риска от рак на дебелото черво

Заради богатото наличие на антиоксиданти и фитохимикали, черешите имат свойството да намаляват риска от рак на дебелото черво. Те потискат оксидативните процеси в червата при обработка на храната и ускоряват нейното извеждане от организма.

Прочетете още