Чат приложението Polygram разкрива истинските емоции на хората

Чат приложението Polygram разкрива истинските емоции на хората
Снимка: Totoffff
6 Септември 2017

Чат приложенията са популярен метод за комуникация между хората напоследък, а емоджитата са най-лесният начин за потребителите на чат приложенията да споделят емоциите си. Дали обаче, те отговарят на реалността? Винаги ли се чувстаме така, както се изразяваме в своя чат чрез емоджитата, или понякога сме тъжни, а пращаме усмихнато човече?!?

Приложението Polygram ще се опита да промени това. То ще използва система за лицево разпознаване и изкуствен интелект, за да отгатва реалните емоции, които изпитва потребителя в момента. Всичко това се извършва с ресурсите на телефона и не се споделя информация с отдалечени сървъри. Приложението може да разпознава емоции, мимики и др.

Снимка: Alan Klim

Анализите се извършват чрез поредица от снимки, които се правят автоматично. Използва се графичният процесор на iPhone за обработка на информацията. Процесът отнема около 20 милисекунди и не би трябвало да е забележим от потребителя. Готовият резултат се изобразява като автоматично избрано според емоцията емоджи в чата. Софтуерът взима предвид и промяната на емоциите за определен период от време и добавя още емоджита, които да ги отразят. Например, ако даден клип изненада получателя, а след това го разсмее.

Засега приложението се предлага безплатно само за iPhone. Работи се и по неговата версия за Android.

Прочетете още