Честит рожден ден на Sharon Stone, която днес става на 60

Честит рожден ден на Sharon Stone, която днес става на 60
Снимка: Siebbi
10 Март 2018

Невероятната и изключителна Шарън Стоун е родена на 10 март 1958 година в Пенсилвания и днес празнува своя юбилеен 60-и рожден ден.

За нея всичко започва, след като участва в конкурса "Мис Пенсилвания". След това кариерата ѝ на модел стартира и тя заминава за Ню Йорк, където подписва договор с модна агенция "Форд". Киното също я привлича и тя започва да се снима във филми. 

Снимка: Nicholas Andrew

Първоначално изпълнява малки роли, но два филма на режисьора Пол Верховен дават тласък на кариерата ѝ. Първият е "Зов за завръщане", в него си партнира с Арнолд Шварценегер. Излизането на лентата съвпада с фотосесията на Шарън за сп. „Playboy“, в която демонстрира мускулите, които е направила по време на подготовката си за филма.

През 1999 г. тя е класирана сред 25-те най-секси жени на века от „Playboy“.

Снимка: Nicholas Andrew

Следващият, при това емблематичен филм за Шарън Стоун е "Първичен инстинкт" с Майкъл Дъглас. В него Стоун изпълнява ролята на сексапилна бисексуална, която е вероятен сериен убиец. Много актриси са отказали ролята заради голите сцени, но Стоун приема предложението, което я изстрелва на върха. В най-известната сцена от филма, докато героинята на Шарън е разпитвана от полицията, тя кръстосва крака, показвайки интимните си части. Стоун се съгласява да заснемат кадъра без да носи бикини и въпреки, че многократно обсъждат сцената с Верховен, и двамата не подозират какъв скандал ше предизвика.

След Първичен инстинкт, тя е включена в списъка на списание „People“ като един от 50-те най-красиви хора в света.

През ноември 1995 г., Стоун получи звезда на Алеята на славата в Холивуд. През същата година, списание Empire я избра за една от 100-те най-секси звезди в историята на киното. През октомври 1997 г. тя е класирана сред 100-те най-добри филмови звезди на всички времена.

Печели наградата "Златен глобус" за най-добра драматична актриса за ролята си на Джинджър във филма на Мартин Скорсезе "Казино".

 

През 2003 г. получава награда "Еми" за участието ѝ в сериала "Адвокатите".

В личен план Шарън Стоун има два брака и два провалени годежа. Майка е на трима осиновени синове.

Прочетете още