Джаред Лето ще изиграе Хю Хефнър в биографичен филм

Джаред Лето ще изиграе Хю Хефнър в биографичен филм
Снимка: Gage Skidmore
4 Октомври 2017

Американският музикант и актьор Джаред Лето ще се превъплъти в Хю Хефнър в биографичен филм, режисиран от Брет Ратнър. Легендарният основател на известното списание за мъже Playboy почина в дома си Playboy Mansion в Лос Анджелис от естествена смърт на 91-годишна възраст на 27 септември.

„Баща ми живя изключителен и въздействащ живот като медиен и културен пионер и водещ глас зад някои от най-значимите социални и културни движения на нашето време в защита на свободата на словото, гражданските права и сексуалната свобода", каза в изявление Купър Хефнър, който е син на Хю и главен творчески директор на компанията и добавя: "Той определи начина на живот, който е в основата на марката Playboy, като една от най-разпознаваемите и трайни марки в историята." 

Цитиран от The Hollywood Reporter режисьорът Брет Ратнър казва: "Джаред е мой стар приятел. Когато чу, че аз имам правата върху историята на Хеф, той каза: "Искам да го изиграя, искам да го разбера". И наистина вярвам, че Джаред може да го направи, той е един от най-големите актьори на нашето време."

Според The Hollywood Reporter, проектът все още е на ранен етап, но за неговото създаване Ратнър се е замислил още през 2007 г. През април тази година режисьорът поканил Лето в имението на Хефнър на премиерата на телевизионната програма American Playboy: The Hugh Hefner Story, която беше създадена за 91-ия рожден ден на основателя на Playboy. Ратнър възнамерявал да запознае Лето с човека, в който трябва да се превъплъти, но поради неразположение Хефнър не се появи пред гостите и срещата не се случила.

Прочетете още