Еминем пусна парче, в което се изказва остро срещу Доналд Тръмп

Еминем пусна парче, в което се изказва остро срещу Доналд Тръмп
Снимка: DoD News
21 Октомври 2016

Американският рапър Еминем излезе с нова песен, в която се изказва остро срещу кандидатът за президент Доналд Тръмп.

Изпълнителят от Детройт, който е рапърът с най-много продадени дискове, от години не се изявява много, но в профила си във „Фейсбук“ пише, че работи по нов албум. Той пусна новата си песен анти - Тръмп в YouTube. Тя е озаглавена "Campaign Speech" / “Реч за кампанията“. В нея, в типичния си стил  - рап фрийстайл той изразява своето виждане за днешна Америка. Парчето прилича по-скоро на дълъг монолог, тъй като музиката в него е малко. Еминем обаче остава верен на своята репутация и използва остър и цветист език. Той сочи с пръст републиканския кандидат за президентския пост Доналд Тръмп, който според него е истински опасен. Той е „непредвидимия кандидат, „с пръст на копчето" /за изстрелване на ядрени ракети/ , който няма отговор за нищо“. 44-годишният изпълнител никога не е говорил много за политика в своите интервюта, но е признавал, че е по-скоро с леви убеждения. В парчето си "Campaign Speech" той не се опитва да дава уроци по морал, напротив в типичния си стил, доста грубо, разказва за сексуалните си фантазии, на които би се отдал, ако можеше да стане президент на мястото на Тръмп. Самият Тръмп е обвиняван в различни сексуални посегателства, които той отрича.
Снимка: shadyteam

Еминем печели бързо слава през 1999 година, когато издава дебютния си албум The Slim Shady LP, донасящ му награда „Грами“ за най-добър рап албум. Следващият му албум, The Marshall Mathers LP (2000), се превръща в най-бързо продадения албум в историята. Популярността на Еминем нараства още повече, а заедно с него и тази на звукозаписната му компания - „Шейди Рекърдс“.

Снимка: shadyteam

След записването на "The Eminem Show" (2002) той става първият музикант, спечелил „Грами“ за най-добър рап албум за три поредни дългосвирещи плочи (LP). През 2002 година е удостоен с награда „Оскар“ за най-добра оригинална песен за "Lose Yourself" към филма „Осмата миля“, в който играе главната роля.

Снимка: hiphop4health

Еминем е продал над 155 милиона копия от албумите си което го прави най-продаваният рапър в историята. Посочен е от списание „Ролинг Стоун“ за един от стоте най-велики музиканти за всички времена. Обявен е за най-добрият рапър в историята в анкета, организирана в Интернет от сп. „Вайб“. Еминем има осем албума, които са номер едно в „Билборд Топ 200“ (вкл. с „Ди Туелв“) и 12 сингъла, които са номер едно в света.

През 2011 година списание "Ролинг Стоун" дава на Eminem титлата – Крал на хип хоп музиката.

Тагове: НА ФОКУС

Прочетете още