Искрено и лично с Натали Портман за несправедливостите в Холивуд

Искрено и лично с Натали Портман за несправедливостите в Холивуд
Снимка: natpdotcom
17 Януари 2017

В интервю за английско издание актрисата Натали Портман разказва за някои несправедливости във филмовата индустрия, като коментира различното заплащане на мъжете и жените в Холивуд.

Снимка: dailymarvelqueens

„Ако мъжете получават 1 долар, жените печелят 30 цента”, каза звездата от филма "Черния лебед" и даде за пример филма "Просто секс", в който си партнира с Аштън Къчър.

„Той получи три пъти повече от мен за този филм, знаех това още от началото, но не повдигнах въпроса, защото в Холивуд е така, никой нямаше да ми помогне”, разказа носителката на "Оскар".

Снимка: rodarte

„Признавам, че заплащането ни е добро, но тази разлика в хонорарите е абсурдна. В повечето професии жените печелят 80 цента, докато на мъжете се плаща по долар."

Натали Портман призова жените да се борят и противопоставят с тази практика и да се  фокусират върху решението на проблема, а не просто да си мълчат при подобни несправедливости.

Снимка: dailymarvelqueens

Група холивудски актриси открито се обявиха срещу по-ниското заплащане на жените в гилдията и сексуалния тормоз, на който някои биват подлагани, за да се сдобият с роля. 

Звезди като Мерил Стрийп, Ема Уотсън и Гуинет Полтроу, Дженифър Лорънс се включиха в дебатите на тази тема.

Прочетете още