"К‘во не чу" на DARA е най-слушаната българска песен през 2016 година

9 Февруари 2017

Сингълът “К‘во не чу“ на DARA, продуциран от “Вирджиния Рекърдс”, оглавява официалната годишна класация за 2016 г. на най-излъчваните български песни в радио и телевизионен ефир. Данните са предоставени от дружеството за колективно управление на сродни права в музиката ПРОФОН и испанската мониторинг компания BMAT.

Само за няколко месеца от премиерата си на 15 юли до края на годината песента на откритието от четвъртия сезон на X Factor се превърна в хит и беше лидер в чарта в продължение на 12 поредни седмици. Парчето оглави класациите и на всички водещи музикални медии, а към момента видеото, дело на режисьора Люси Иларионов, е с над 11 милиона гледания в интернет.

Продуцентите на изпълнителката, “Вирджиния Рекърдс“, стоят зад още няколко отличници в годишния Топ 10 за българска музика – на 4-та позиция се класира финалистката от сезон 3 на X Factor Невена Пейкова с хит сингъла “Да избягаме“ (с участието на Стивън Ачикор. Веднага след нея се нареждат хип-хоп звездите, а вече и ТВ водещи Pavell & Venci Venc’ с култовото парче “SeTaaBrat”. На 7-мо място е емоционалната балада на Михаела Маринова “Не ти ли стига“, а на 8-мо – братята Пламен и Иво с “24/7“.

Прочетете още