Как да преодолеем пролетната умора

Как да преодолеем пролетната умора
13 Април 2017

Затоплянето на времето и промяната на атмосферното налягане влияят на организма, като водят до понижено кръвно налягане. Много хора, предимно жените и възрастните, страдат от пролетна умора – липса на енергия.

Апатията и изтощението са явен признак, че тялото има нужда от свежи храни, богати на витамини и минерали.

По последни проучвания рибата например е особено ефикасна в борбата с умората и действа изключително тонизиращо на тялото. Млечните продукти и особено чистото кисело мляко са продукти, на които също е добре да се наблегне в началото на пролетта.

Снимка: thefoodarchivist

Движението е неотменна и съществена част от преодоляването на умората и лошото настроение. Дори да нямате време за тренировка във фитнеса или за друг спорт, бързото ходене поне по 20 минути на ден е абсолютният минимум движение, който особено през студените месеци се пренебрегва. Също така е важно да не се прекалява с избягването на слънцето, което стимулира производството на витамин Д и серотонин, необходими за доброто настроение и жизненост.

Снимка: kimikoandco

Ето някои препоръки за по-ефективно справяне с пролетна умора:

- Пийте зелен или черен чай сутрин вместо кафе. За разлика от кафето чаят в много по-малка степен пречи на усвояването на калций от организма, като има същия енергизиращ ефект.

- Яжте богати на витамини и минерали храни – спанак, моркови, лук, коприва, гъби, зърнени храни, ябълки, сурови ядки, риба.

- При умора и нервност може да се пие за 1-2 седмици отвара от орехови листа, бял равнец и мащерка.

- За възстановяване на енергията пийте зеленчуков прясно изцеден сок от морков, лимон, портокал, ябълка и целина.

Заедно с тези натурални лекове, придържайте се и към здравословен начин на живот и спортувайте за по осезаем и бърз ефект.

Тагове: здраве

Прочетете още