Leonardo DiCaprio ще се снима във филм на Quentin Tarantino

Leonardo DiCaprio ще се снима във филм на Quentin Tarantino
15 Януари 2018

Носителят на "Оскар" Леонардо ди Каприо и Куентин Тарантино ще работят отново заедно - този път върху предстоящия нов филм на Тарантино, който е девети филм за режисьора. Лентата ще проследява зловещите убийства на "Семейство Менсън" - последователи на Чарлз Менсън (един от най-известните американски престъпници на 20-и век). Режисьорът, който е и сценарист на филма по-рано разкри, че продукцията няма да е биографична, а ще проследи събитията през лятото на 1969 година в Лос Анджелис.

Ди Каприо, който последно работи с Тарантино през 2012 г. по филма "Джанго без окови", е първото потвърдено участие в продукцията, чието име все още не е известно, информира ни rollingstone.com. Ди Каприо няма да се превъплъти в образа на Менсън. Очаква се той да играе застаряващ персонаж – част от комуната на серийния убиец.

Чарлз Менсън, който излежаваше доживотна присъда като поръчител на девет убийства, почина през ноември миналата година на 83-годишна възраст.

По непотвърденни данни, партньорката на ди Каприо от "Вълкът от Уолстрийт" - изключителната Марго Роби е била поканена да изиграе Шарън Тейт - бременната актриса и съпруга на Роман Полански, която през 1969 г. става една от жертвите на"Семейство Менсън".

Запитвания за участие са били отправени и към Том Круз и Брад Пит. Тарантино обмисля и името на още един голям актьор – Ал Пачино.

Това е първият филм, който Тарантино ще направи без компанията Weinstein. За правата на филма в края на 2017-а Sony Pictures победи няколко други кандидати, включително Warner Bros. и Paramount.

Очаква се лентата да излезе на екран на 9 август 2019 г. - точно 50 години след убийствата на Тейт и нейни приятели.

Прочетете още