Наскоро обявената нова категория за награда "Оскар" отпадна

Наскоро обявената нова категория за награда
10 Септември 2018

Измина по-малко от месец от обявяването на решението на Американската Академия за кинематографично изкуство и наука да добави категорията за "най-популярен филм" ("Изключително постижение в популярното кино") като част от своята бляскава церемония. Това бе първото нововъведение в наградите след 2001 г., когато беше присъден първият "Оскар" за анимационен филм. Решението предизвика безкрайно много коментари и иронични подмятания относно логиката и основанието на академичните членове. Ето го и резултатът – новообявената категория няма да е част от наградите и предстоящата церемония.

"Обявяването на новата награда предизвика широк спектър от реакции и ние признаваме необходимостта от допълнителни дискусии с нашите членове. Правили сме промени в раздаването на наградите "Оскар" през годините, включително и тази година, и ще продължим в тази насока, като почитаме невероятното наследство от последните 90 години", се казва в официалното изявление по този повод.

Твърдеше се, че целта на новата категория е да се повиши интереса към самата церемония по обявяване на носителите на престижната награда.

Прочетете още