Новите технологии променят хората, емоциите, медиите и новините

Новите технологии променят хората, емоциите, медиите и новините
Снимка: ACEBOY™ MODELS
13 Юни 2017

Новите технологиите променят хората. Виртуалната реалност активира емоции ни. Дроновете и излъчването на живо в социалните мрежи кара хората да се чувстват по-силни и значими.

Днес с едно движение можем да извадим мобилния си телефон, да снимаме нещо, което искаме и веднага да публикуваме снимката във Facebook. И това е нищо, в сравнение с това, което ни предстои в бъдеще. След десетина години новините ще са с добавена виртуална реалност и ще показват на зрителите мястото на самото събитие.

Снимка: Lance Shields

Очаква се виртуалната реалност да навлезе в бъдеще много по-масово в представянето на новините. Новините и медиите, вече не са само предаване на информация, а предаване на преживяване. 360 градусовите снимки и добавената реалност показват, че на смартфоните вече може да се гледа не като на технология, а като на технология със съзнание.

Снимка: Guido van Nispen

3D съобщения могат да се използват в журналистиката, и така целият свят се превръща в нюзрум. Тези технологии ще стават все по-евтини и достъпни и затова се очаква  технологиите да преобразят медиите като “заведат” зрителя на мястото на събитието и го навигират в събитията, които са се случили. Така медиите ще ангажират емоционално зрителите, предавайки им новините.

Прочетете още