Оригинални писма на Принцеса Даяна отиват на търг

Оригинални писма на Принцеса Даяна отиват на търг
Снимка: usatoday
10 Януари 2017

Веднага след като Даяна се сгодява за принц Чарлз на 24 февруари 1981 г. интересът към нея става неимоверен. На 29 юли същата година, на бляскава церемония в катедралата Свети Павел тя става негова законна съпруга и принцеса на Уелс.

В продължение на петнадесет години е съпруга на Чарлз, принц на Уелс. Тя е майка на втория и третия в реда на наследяване на британския трон, принцовете Уилям и Хенри.

На 31 август 1997 г. принцесата на Уелс умира в автомобилна катастрофа в Париж. Инцидентът става в тунела Понт де л'Алма.

През годините се появяват доста спекулации около смъртта й. Тя е всенародна любимка и интересът към нея и живота й винаги е бил голям.

Наричана "принцеса на народа" (people's princess) тя е забележителна личност, допринесла за развитието на благотворителността по света с многобройни изяви в тази област, член на британското кралско семейство.

Снимка: rememberdiana

Днес отново света се вълнува от покойната принцеса. Нейни писма, които са писани на ръка и адресирани до стюарда на Бъкингамския дворец Сирил Дикмън, отиват на търг, съобщават британските медии.

В писмо от 17 октомври 1992 г., лейди Даяна споделя, че синът й, принц Хари, който по това време учи в пансион, постоянно се забърква в неприятности.

В друго, от 20 септември 1984 г., тя споделя, че „Уилям обожава Хари и прекарва цялото време, отрупвайки го с безкрайно много прегръдки и целувки. Той едва ни допуска до него. Емоцията от появата на едно мъничко човече изцяло ни е обхванала и ние едва дишаме от купищата цветя, които пристигат тук”.

Колекцията, предложена на търг в Кеймбридж от семейството на стюарда, включва снимки, коледни картички и парче от сватбената торта на кралица Елизабет Втора от 1947 г.

Прочетете още