Още една голяма роля за Leonardo DiCaprio

Още една голяма роля за Leonardo DiCaprio
2 Октомври 2017

Още една голяма роля за Леонардо Ди Каприо - той ще се превъплъти в 26-ия президент на САЩ Теодор Рузвелт с помощта на любимия си режисьор Мартин Скорсезе, съобщи онлайн изданието Deadline.com.

За носителя на "Оскар" и легендарния режисьор това ще бъде седмият съвместен проект. Ди Каприо и Скорсезе си партнираха още във филмите "Вълкът от Уолстрийт", "Авиаторът", "От другата страна", "Злокобен остров" и "Бандите на Ню Йорк".

Според портала Deadline.com преговорите за предстоящата биографична лента за Рузвелт се водят от няколко години, но едва сега е бил привлечен подходящ сценарист за целта, а именно - Скот Блум. Информацията сочи, че компанията на Ди Каприо и Дженифър Дейвисън Appian Way Productions, заедно с Мартин Скорсезе ще бъдат изпълнители продуценти на филма.

Снимка: Informador Digital

Причината именно Ди Каприо да играе президента на САЩ са възгледите, които и двамата споделят, а именно: за опазване и защита на околната среда. Рузвелт е бил известен като "президентът на природозащитниците". Повод за това е активната му работа за защитата на статута на 930 000 кв. км земя в САЩ и създадените от него пет национални парка, както и подписаният от него закон за историческите паметници.

От излязла през август информация, понастоящем се смята, че именно Лео ще изиграе и Леонардо Да Винчи в екранизираната биография на ренесансовия гений. Освен това, Ди Каприо е искан от компанията Warner Bros. и за ролята на новия Джокер в най-новия филмов проект, посветен на противника на Батман.

В предишните си биографични филми Ди Каприо се е превъплъщавал още в основателя на ФБР Джон Едгар Хувър, авиатора Хауърд Хюз и борсовия брокер Джордан Белфърт.

Снимка: Goksan Ozman

Прочетете още