Отлагат премиерата на "Междузвездни войни: Епизод IХ"

Отлагат премиерата на
Снимка: Sébastien Bertrand
13 Септември 2017

Стана ясно, че премиерата на деветата част на "Междузвездни войни" в САЩ ще бъде на 20 декември 2019 година. Това съобщи американската компания Disney, която притежава правата за деветата част от култовата сага.

По този начин филмовият гигант Disney отлага излизането на лентата на големите екрани с повече от половин година. Според разпространена предишна информация, деветата част на сагата трябваше да е готова през май 2019 година.

The Hollywood Reporter съобщава, че това може да е свързано със смяната на режисьора на филма. Миналата седмица стана известно, че от проекта се оттегля режисьорът и сценарист Колин Тревъроу, който трябваше да прави деветия епизод, а тази седмица от Disney съобщиха, че лентата ще бъде режисирана от американеца Джей Джей Абрамс, който вече има зад гърба си "Междузвездни войни: Силата се пробужда" (Star Wars: The Force Awakens, 2015).

Според The Hollywood Reporter причината за прекратяването на договора между Тревър и Disney е разногласия по повод на сценария.

В края на 2016-та киносалоните почти навсякъде по света бяха подвластни на Силата – „Rogue One: История от Междузвездни войни”. Последната излязла история от „Междузвездни войни” (Rogue One: A Star Wars story) стана трета най-добра във финансово отношение премиера в боксофиса на САЩ и Канада и разпиля конкуренцията.

Сега с вълнение очакваме осми епизод от фантастичната сага - „Междузвездни войни: Последният джедай” или „Star Wars: The Last Jedi” в оригинал, чиято премиера се очаква на 15 декември 2017.

Прочетете още