Почина гениалният моден дизайнер Karl Lagerfeld

Почина гениалният моден дизайнер Karl Lagerfeld
19 Февруари 2019

Карл Лагерфелд - най-известният и плодотворен дизайнер на XX и XXI век, чиято кариера оформи прототипа на модерната луксозна модна индустрия, почина в Париж на 85-годишна възраст, но завинаги ще остане жив в света на модата, където диктуваше трендовете до последния си дъх.

Десетилетия наред Лагерфелд бе в ролята на творчески директор на Chanel, като предизвика една истинска революция в бранда, съчетавайки по своите виждания класическата визия и едни доста по-нестандартни модни решения. Освен това дизайнерът създаде и своя модна марка, където си даде пълната свобода да развихри въображението си.

Той обичаше да се появява в тъмни костюми с коса, вързана на опашка и със слънчеви очила. Лагерфелд много бързо се превърна в лесно разпознаваема личност, като непочтителното му отношение към догмите и авторитетите също допринесе за изграждането на неговия медиен образ.

"Аз съм карикатура на самия себе си", обичаше да казва моделиерът. "Това е нещо като маска и за мен венецианският карнавал никога не спира!"

Неговите безпогрешни творчески и бизнес инстинкти, в съчетание с огромното му его, постигнаха триумфален ефект върху малко стерилния свят на висшата мода.

Прочетете още