Продуцент на Sia и Bryan Adams записва с DARA в Лондон

Продуцент на Sia и Bryan Adams записва с DARA в Лондон
12 Юни 2019

Трета международна колаборация за DARA – след два успешни проекта с румънския продуцент Monoir и един с гръцките топ диджеи Livin R и Noisy, изпълнителката разширява творческия си периметър извън Балканите с покана за запис от базирания в Лондон продуцент Йоад Нево. Британецът с еврейски корени е сред най-влиятелните музикални продуценти и звукоинженери на Острова, а под негова опека част от най-големите си хитове създават Bryan Adams, Sia, Pet Shop Boys и женски супер банди като Sugababes и Girls Aloud.

Йоад Нево забелязва DARA за първи път във видеото към песента й My Time. Впечатлен от гласа и визията й той се свързва с продуцентите й от „Вирджиния Рекърдс“ с покана за звукозаписна сесия в елитния му студиен комплекс в Лондон. За престоя на българската изпълнителка, Нево организира цял екип, който да пише песни специално за нея. „DARA има страхотен тембър и енергия. В момента, в който я чух и видях, реших, че трябва да намеря начин да се срещнем и да направим нещо заедно. Обичам да подкрепям млади супер талантливи хора“, споделя Йоад Нево.

Извън списъка от носители на „Грами“ творческото портфолио на Йоад включва смесване на парчета за фронтмена на Depeche Mode Dave Gahan, Duran Duran и диктатори на клубния саунд като Air и Goldfrap. Нево е сред създателите и на Мurder on the Dancefloor, с която Sophie Ellis-Bextor оглави денс чартовете в Европа.

Прочетете още