Романтичните филми – как ни влияят?

Романтичните филми – как ни влияят?
Снимка: www.youtube.com
14 Февруари 2018

Интересно ли ви е да разберете как ни се отразява гледането на романтични филми? Оказва се, че филмите с романтична история променят мисленето ни. Те ни карат – да сме по-страстни или да търсим нещо по-добро? След гледането на романтични филми една трета от британците се вдъхновяват да са по-страстни и да проявяват повече обич към половинката си. Това показват резултатите от анкета на сайта за продажба на кино билети Showcase Cinemas.

Любимият романтичен филм на британците е "Хубава жена". Тази романтична история за съвременната Пепеляшка завладя сърцата на зрителите по цял свят още през 1990 година и се превърна в една от най-популярните романтични комедии в историята на киното. Джулия Робъртс добива световна популярност именно с този филм. От тогава всички започнаха да я наричат "хубава жена", а песента "Pretty Woman" стана един от хитовете на 90-те години.

На второ място в класацията е "Наистина любов". Следват "Казабланка", "Нотинг хил", "Ваканцията", "Тетрадката", "P.S. Обичам те", "Ловци на шаферки", "Предложението" и "Сватбата на най-добрия ми приятел".

Почти 10 процента от анкетираните признават, че са заимствали романтична фраза от филм. Пет процента обаче са слагали край на връзката си, след като са гледали любовен филм, с мисълта, че могат да намерят нещо по-добро. 

Що се отнася до най-романтичните филмови звезди, според анкетираните това са Колин Фърт, Джулия Робъртс, Хю Грант, Леонардо ди Каприо и Сандра Бълок, Кейт Уинслет, Райън Гослинг, Рене Зелуегър, Дженифър Лопес, Матю Макконъхи. 

Прочетете още