Според ново проучване голяма част от хората са готови да жертват доста неща, но не и смартфона

Според ново проучване голяма част от хората са готови да жертват доста неща, но не и смартфона
4 Юли 2018

Смартфоните са неизменна част от ежедневието на съвременния човек и вероятно малцина са онези, които биха могли да изкарат цял един далеч от своето мобилно устройство. Накъдето и да се обърнем, навсякъде има хора, заболи очи в телефоните си.

Ефектът на мобилните телефони върху хората обаче изглежда доста по-голям, отколкото си представяме. Според ново проучване, 41% от хората на възраст между 18 г. и 34 г. биха избрали да не се къпят за една седмица, отколкото да прекарат седмица без достъп до телефона си, съобщава BusinessInsider. Проучването е направено чрез мобилно приложение от услугата Visible. В него въпросите са били от типа "кое предпочитате" и са давани различни версии на отказване от една услуга или дейност за сметка на смартфоните.

Така 54% от всички 1180 участници, които са представителна извадка според официалното преброяване на населението на САЩ, казват, че биха изоставили филми и телевизията за месец, само и само да не губят досег с телефона си. Проучването показва и още по-тежки случаи, които могат направо да се определят за пристрастяване.

28% например биха оставили домашния си любимец за седмица, но не и телефона. А 17% се отказват от четката за зъби, но не и от смартфона си.

Освен това, голяма част от потребителите явно не държат да разговарят чрез устройствата си - 78% предпочитат да имат тарифен план с неограничени мобилни данни и без никакви минути за разговори отколкото обратното.

Прочетете още