Топ 10 на вечните детски книги!

Топ 10 на вечните детски книги!
Снимка: David Robert Bliwas
1 Юни 2016

1. Първото място е отредено за "Пипи Дългото чорапче" на Астрид Линдгрен! Никое дете не бива да расте без да е прочело "Пипи"...

2. На второ място поставяме "Карлсон който живее на покрива" отново на Астрид Линдгрен! Вълшебният герой с перка на гърба кара децата да мечтаят.

3. „Патиланско царство”! Невероятните истории на Ран Босилек за Патиланчо, Баба Цоцолана и Смехурко не случайно са задължителни за изучаване в училище.

4. „Алиса в страната на чудесата” и „Алиса в огледалния свят” на Луис Карол! Приказни истории за малко момиче, което попада във фантастичен свят…

5. „Приключенията на Том Сойер”! Вечна класика от Марк Твен за малки и големи момичета и момчета.

6. „Приключенията на Лукчо”! С приказния си роман Джани Родари ни разказва за храбрия Лукчо и неговите вълнуващи случки.

7. „Робинзон Крузо” на Даниел Дефо! Историята на корабокрушенец. История пълна с премеждия, битки, срещи с пирати и какво ли още не….

8. „Мери Попинс”! Роман на Памела Травърз, разказващ за едноименната детегледачка на семейство Банкс, с помощта на която децата в семейството изживяват невероятни и вълшебни приключения.

9. МАЛКИЯТ ПРИНЦ на Антоан дьо Сент-Екзюпери! Най-малко детската от всички детски книги. Това е историята на момче, което пада от звездите, среща се със забавни хора, случват му се много приключения и после се връща обратно при звездите.

10. МЕЧО ПУХ от Алън Милн. Книга обичана от малки и големи. Любимият герой на всички с незабравими изрази като: „Колкото повече, толкова повече!”

 

 

Тагове: Книги

Прочетете още