10 признака на истинската любов

10 признака на истинската любов
Снимка: THOR
12 Февруари 2018

Истинската любов не е мит, не е приказка за един измислен принц или принцеса, да принца и принцесата са измислица, но любовта е реалност. Човек просто обича и толкова. Няма условия, няма бариери и няма ограничения. Връзките, изпълнени с любов и близост предоставят безкрайни възможности за израстване на всеки един от двойката. Отношенията, основани на любов, а не на нуждата от сигурност или самоуважение, се характеризират трудно. Има обаче 10 основни признака, които описват любовта:

Любовта говори с мили думи

Любовта осъзнава, че думите изразяват чувствата ни. Затова Любовта не критикува, не обижда, не унижава. Вместо това трябва да използваме думи, които да вдъхновяват, да ласкаят, да даряват с щастие.

Любовта прощава бързо

Егото ти не иска да забрави нито една малка несправедливост, но трайната любов изисква да прощаваме всеки ден. Затова прощавай на партньора си в името на мира и в името на любовта ви. Ако задържаш гнева си дълго време, това ще съсипе връзката ви. Трябва да осъзнаеш, че нито един от двамата не е перфектен и няма смисъл да се сърдите за дребни неща. Разбира се, сериозните грешки не бива да се прощават просто така.

Любовта обича безрезервно

С времето ще откриваш нови и нови неща за партньора си, които вероятно няма да те очароват. Ако наистина го обичаш – обичай него самия, не се опитвай да го промениш.

Снимка: AngelsWings

Любовта е щедра

Любовта дава безусловно. Любовта дава без очаквания и без отплата. Любовта не помни колко е дала, колко е получила. Любовта не брои „резултата”, не си води дребни сметки. Любовта раздава щедро, дава доброволно и се радва, че създава щастие.

Любовта е смела и честна

Нужен е кураж, за да изразиш себе си. Истинската любов ще ти позволи да изразяваш гласно чувствата си. Любовта ще ви позволи да водите трудни разговори и да разрешите всички конфликти. Любовта означава да обменяте мислите си и да се вслушвате един в друг.

Любовта се смее високо

Любовта се крие в смеха. Смей се повече, за да обичаш повече. Наслаждавайте се на нещата, които разсмиват и двама ви. Смейте се, за да намалите напрежението, за да разрешите конфликт или просто така. Смейте се високо всеки ден.

Снимка: Artem Poleshchuk

Любовта споделя

Любовта е възможността да изразиш мислите си открито. Любовта трябва да ти позволява да бъдеш себе си.

Любовта наистина те слуша

Любовта те слуша, за да те разбере. Тя не се прави, че те слуша, а наистина иска да те чуе. Любовта не те слуша, за да ти предложи решение на проблема, за да те съди. Любовта те изслушва, за да те подкрепи в добрите и лошите моменти.

Любовта не съди

Любовта рядко ще те съди или изобщо няма да го прави. Любовта се съсредоточава върху положителните страни, а не върху недостатъците.

Любовта е безпрекословна подкрепа

Любовта е подкрепата в трудните моменти, но и подкрепата в мечтите и успехите на партньора ти. Трябва да се насърчавате и искрено да се радвате на постиженията на другия.

Прочетете още