Apple обмислят да намалят цените на iPhone, за да се повишат продажбите

Apple обмислят да намалят цените на iPhone, за да се повишат продажбите
31 Януари 2019

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук подсказа, че може да намали цените на iPhone на някои места, като това е опит да се повишат продажбите, съобщава BBC.

Приходите на компанията спаднаха с 15% в последното четиримесечие на миналата година. Като цяло печалбата на компанията е спаднала с 5% от преди една година до около 84.3 милиарда долара. Apple вини за това икономическото забавяне на китайската икономика. Но, освен това изпълнителният директор на компанията заяви, че клиентите се затрудняват с високите цени на продуктите им.

Тези тревожни индикации ще принудят Apple да въведат редица промени в стратегията си, за да продължат да бъдат конкурентни на големите производители на смартфони с Android.

Кук твърди, че заради стабилния долар цените са доста по-високи и това вреди на продажбите на чужди пазари и заяви, че компанията ще пресметне цените на телефоните си наново, за да предпази клиентите си от колебанията във валутата.

„Това, което направихме през януари за някои от нашите продукти е да поемем част от колебанието във валутата”, каза той. Тази стъпка едва ли ще се отрази особено, но да видим.

Прочетете още