Азис - герой в документалния филм „Ние сме тук“

Азис - герой в документалния филм „Ние сме тук“
8 Януари 2019

Азис участва в документален филм в подкрепа на членовете на LGBT (лесбийки, гейове, бисексуални и трансджендър) общността у нас. Кралят на поп-фолка е сред главните лица в лентата „Ние сме тук“.

За близо 17 минути време се разгръща темата за правата на хомосексуалните членове на българското общество, като сред говорителите виждаме техни представители, евродепутата Ангел Джамбазки, основателите на „София Прайд“ и чуждестранни защитници. Видеото показва и мрачни моменти от ежегодните шествия за равни права на хомо, би и транссексуалните българи, които се провеждат в София от 2008 г. насам.

"В началото се стрясках от "София Прайд" и честно казано бях против как всичко е облечено в един скандал. Не харесвам тези разголени гримирани хора, чупещи се, кършещи се под някакви звуци, опитвайки се да ни кажат нещо. Но се оказа, че това е единственият начин да кажем, че съществуваме. Защото ако сме тихи и кротки – това няма как да стане", заявява във филма Азис.

Изпълнителят разказва още как самият той е бил „афиша и знаменосеца на цялото това нещо“, когато е изгряла звездата му. „Това беше шоубизнес, това беше част от образа ми, това продаваше страшно много. Но това продаваше мен, а не идеята, че ако си различен, трябва веднага да те приемат“, обяснява той.

„Вижте ме - не съм чудовище. Да, малко по-мургав съм. Да, моята сексуалност не е като на комшията ви или като вашата. Но аз имам шест кучета, котки, таралеж... Грижа се за семейството си. Имам страшно много приятели. Това не ме прави по-различен от вас“, гласи най-силното слово на Азис в лентата. Финалът на „Ние сме тук“ е белязан от монолога на актрисата Цветана Манева от последната песен на поп-фолк певеца „Позна ли ме“, който разбуни духовете при излизането си през септември.

Източник: www.monitor.bg

Прочетете още