Честит рожден ден на Леонардо ди Каприо

Честит рожден ден на Леонардо ди Каприо
11 Ноември 2019

Леонардо ди Каприо е роден в Лос Анджелис в семейството на Джордж ди Каприо и Ирмалин Иденбиркин на 11 ноември 1974 г. и днес прочутия холивудски актьор навършва 45 години.

Родителите му се развеждат, когато той е на една годинка и майка му поема изцяло грижата за израстването му. Актьорският му талант е забелязан много преди Леонардо ди Каприо да навърши пълнолетие. Като дете се снима в сапунения сериал Санта Барбара и още над 30 телевизионни реклами и сериали. Първата голяма изява на актьора е във филма "Защо тъгува Гилбърт Грейп" (1993), където си партнира с Джони Деп, в ролята на умствено изостаналия му брат. За превъплъщението си е номиниран за "Оскар" и привлича вниманието на филмовата индустрия. Но филмът, който го прави суперзвезда е "Титаник" (1997), за който получава номинация за "Златен глобус". Въпреки че тази роля не му носи награда, по-късно Ди Каприо печели престижният "Златен глобус" за ролята си в Авиаторът (2004), както и за пресъздаването на образа на борсовия играч Джордан Белфорт във "Вълкът от Уолстрийт" (2013). През 2016 година Леонардо ди Каприо най-накрая печели Оскар за най-добра мъжка роля във филма "Завръщането", след множество номинации за заветната награда преди това.

Обожава да работи със знаменития режисьор Мартин Скорсезе.

През изключителната си кариера до момента участва в още много великолепни филми, които завинаги ще оставят дълбок отпечатък в историята на световното кино - "Ромео и Жулиета" (1996), "Плажът" (2000), "Бандите на Ню Йорк" (2002), "Хвани ме, ако можеш" (2002), "Кървав диамант" (2006), "Мрежа от лъжи" (2008), "Генезис" (2010), "Джанго без окови" (2012), "Великият Гетсби" (2013) и др.! А последно успяхме да се насладим на безупречната му игра в най-новия филм на Куентин Тарантино "Имало едно време в Холивуд" (2019).

Освен че е много добър актьор, Леонардо ди Каприо е откровен защитник на околната среда. Той пътува по целия свят, за да се запознае отблизо с последиците от климатичните промени, среща се с ключови световни лидери и учени, за да потърси възможните решения, активно използва социалните медии и прави документални филми, за да алармира за проблемите в следствие на изменението на климата. Събира и дарява милиони долари чрез своята екологична фондация, в помощ на борбата с глобалната климатична криза.

Прочетете още