Филмът Captain Marvel оглави бокс-офисa в Северна Америка

Филмът Captain Marvel оглави бокс-офисa в Северна Америка
12 Март 2019

Първият филм от вселената на Marvel, в който супергероят е жена - "Капитан Мервел", оглави бокс-офис класацията на Северна Америка с приходи от 153 милиона долара, съобщиха световните информационни агенции.

В света приходите от филма с Бри Ларсън в главната роля са 302 милиона щатски долара. Така общо за уикенда те станаха 455 милиона долара и продукцията се нареди на шесто място за всички времена. Единственият филм с жена в главната роля с по-добър дебют е "Междузвездни войни: Силата се пробужда", който събра 529 милиона в света през първия уикенд през 2015 г.
 
Дебютът на "Капитан Марвел" в Северна Америка е най-добрият от "Феноменалните 2" - 182 милиона през юни миналата година и най-добрият за самостоятелен филм за супергерой от "Черната пантера", който събра 202 милиона през първия уикенд през 2018 г.

Освен Бри Ларсън, в "Капитан Мервел" участват Самюъл Джаксън, Бен Менделсон, Джимон Хонсу, Лий Пейс, Лашана Линч, Джема Чан, Рун Темте, Алдженис Перез Сото, Маккена Грейс, Анет Бенинг, Кларк Грег и Джъд Лоу. Режисурата е дело на Анна Боден и Райън Флек.

Прочетете още