Филмът за предисторията на "Семейство Сопрано" излиза на голям екран през 2020 година

Филмът за предисторията на
18 Март 2019

Филмът "Нюарк", който предхожда хронологично събитията в хитовия телевизионен сериал "Семейство Сопрано", ще тръгне по кината на 25 септември 2020 година.

Дейвид Чейс, който е създател на сериала, е сценарист и продуцент на предстоящата лента. На режисьорския стол застава Алън Тейлър, режисирал девет епизода от хитовата телевизионна поредица и отличен с награда "Еми" за един от тях. Действието в предстоящата лента ще се развива през 60-те години на миналия век, по времето на бунтовете в Нюарк между гангстерските фамилии.

"Семейство Сопрано" се излъчва по телевизия HBO от 10 януари 1999 г. до 10 юни 2007 г., като за този период печели 21 награди "Еми" и 5 награди "Златен глобус". Телевизионият сериал беше определен за най-добрия на всички времена от Гилдията на американските сценаристи. Още при показването на първите епизоди сериалът става толкова популярен, че се превръща в културен феномен. Критиците не спират да го хвалят като подчертават новия подход към описанието на живота на мафията, също на американските семейства, на проблемите на итало-американската общност в САЩ и на насилието в общество, което се гордее със своя морал.

За съжаления, актьорът Джеймс Гандолфини, превъплътил се в образа на главния персонаж Тони Сопрано, почина на 51-годишна възраст от инфаркт през 2013 г.

В предстоящия филм, в образа на младия Тони Сопрано - знаковия персонаж, зрителите ще видят сина на Джеймс Гандолфини - Майкъл Гандолфини. Актьорският състав на "Нюарк" включва още Алесандро Нивола, Вера Фармига, Джон Бърнтол, Били Магнусен, Кори Стол.

Прочетете още