„Кино под звездите“ - От 9 юни до 3 юли безплатни прожекции в пловдивските паркове

„Кино под звездите“ - От 9 юни до 3 юли безплатни прожекции в пловдивските паркове
3 Юни 2021

12 пловдивски парка във всички квартали на града ще станат част от поредицата безплатни прожекции „Кино под звездите“. От 9 юни до 3 юли пловдивчани ще могат да се насладят на 23 прожекции на открито. За пръв път досега кино ще гледаме на 4 нови локации – на върха на Бунарджика, на Сахат тепе, паркове в квартал Кършияка и в Кючук париж.

Пловдивчани ще гледат на открито общо 14 любими филми от българското и световното кино на огромен екран с размер 9,15 х 5,15 метра. За пръв път екран с такъв размер ще бъде представян в Пловдив на открита безплатна сцена.

12-те локации са в целия град и по почти всички пловдивски хълмове. В централната част на града ще има прожекции – на върха на Бунарджика до Руския паметник, на Сахат и Небет тепе, Младежкия хълм и в Цар Симеоновата градина, Четири прожекции ще има на две локации край Гребната база – в непосредствена близост до самия воден басейн, както и в парк Розариум. Две прожекции ще има и в градинката до Пешеходния мост. Тракийци също ще бъдат уважени с две локации – в парк Лаута, както и в Ротари парк Тракия. За пръв път по две прожекции ще има и в карталите Кючук Париж /парк Белите Брези/ и в Кършияка /парк Рибница/, .

Всички прожекции на пълнометражните филми ще са предшествани от късометражни филми. Началният час е 21:00. На много от прожекциите ще има и гости.

За самото откриване – на 9 юни от 21:00 часа на Небет тепе ще пристигне култовият Мариан Вълев - Куката. Той ще представи филма „Ятаган“.

Всеки гост на безплатните прожекции може да си носи нещо за сядане. Все пак ще има възможност и за избор за сядане на предварително подредени пейки.

Прочетете още