Кои са номинираните за наградите "Златен глобус" тази година

Кои са номинираните за наградите
11 Декември 2019

Драматичният сериал "Брачна история" и завръщането на тандема Скорсезе - Де Ниро с гангстерския филм "Ирландецът" са лидерите в надпреварата за наградите "Златен глобус" съответно с по шест и пет номинации.

Сред номинациите за "Брачна история" са за най-добра филмова драма и актьорски за Адам Драйвър, Скарлет Йохансон и Лора Дърн. "Ирландецът" също е с номинация за най-добра филмова драма. Сред останалите заглавия, които ще се борят за една от най-престижните филмови и телевизионни награди, са "Жокера" с Хоакин Финикс, завръщането на Тарантино с "Имало едно време в Холивуд" и сериалите "Двамата папи" и "Короната".

"Ирландецът" е номиниран и за най-добър режисьор (Мартин Скорсезе), както и в поддържащите актьорски категории за Ал Пачино и Джо Пеши. Изненадващо извън надпреварата остана изпълнителят на главната роля Робърт де Ниро. Отличието за най-добър актьор в драма ще си оспорват Крисчън Бейл за "Пълно ускорение", Адам Драйвър за "Брачна история", Хоакин Финикс за "Жокера", Антонио Бандерас за "Болка и величие" и Джонатан Прайс за "Двамата папи".

Наградите се следят с особено голямо внимание, защото обикновено дават яснота за претендентите за "Оскар".

По-рано, американската гилдия на кинокритиците пък определи "Ирландецът" за филм на годината.

Прочетете още