Най-очакваните кинопремиери до края на годината

Най-очакваните кинопремиери до края на годината
9 Декември 2019

Кино календарът за декември е доста шарен, а звездата в него е поредната история за „Междузвездни войни“.

Джуди / Judy - На екран от 13 декември

Лентата е екранизация на пиесата на Питър Куилтър „Краят на дъгата” и представя интимен портрет на великата Джуди Гарланд, брилянтно изиграна от Рене Зелуегър.

Джуди израства по снимачните площадки и почти всеки аспект от живота й – от храната, през личните й срещи до лекарствата – е контролиран от шефа на студиото “Metro-Goldwyn-Mayer” Луи Мейър. Тя става удивително даровита кинозвезда, която така и не се научава да се грижи за себе си. В началото на филма Гарланд е на средна възраст, бездомна, разорена, въвлечена в битка за попечителство и почти отхвърлена от Холивуд. В опит да постигне някакъв контрол върху кариерата си, тя приема щат в лондонски театър. Отказва да репетира и, съсипана от тревоги, безсъние и алкохолизъм, едва се добира до сцената за премиерата. Но веднъж излязла в светлината на прожекторите, пред нетърпеливата публика, с микрофон в ръка и страхотен оркестър в готовност, тя внезапно се усеща у дома си. Магията се получава.

Джуманджи: Следващо ниво / Jumanji: The Next Level - На екран от 13 декември

В „Джуманджи: Следващо ниво“ четиримата младежи, които победиха играта в „Добре дошли в джунглата“ са вече колежани и се завръщат у дома в Ню Хампшър за коледната ваканция. Всеки вече поотделно се опитва да пребори нови предизвикателства в живота. Когато Спенсър отново влиза в играта, за да го спасят и върнат в нашия свят, Марта, Фридж и Бетани трябва да се обединят и гмурнат в шеметно и дръзко приключение във вселената на Джуманджи. Но играта е счупена. Всичко, което те знаят за нея вече не важи, защото Джуманджи не е само в границите на джунглата. Много по-голяма е, по-опасна, с много повече и непредвидими нива. Не всичко е това, което изглежда и те трябва да разчитат един на друг и на силите си, за да спасят Спенсър и да се измъкнат живи преди играта да свърши. Освен супер екшън, невероятни визуални ефекти, епични локации също очаквайте неочакваното.

Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър / Star Wars: The Rise of Skywalker - На екран от 20 декември

Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър ни отвежда една година след събитията в Последните джедаи. Рей, Фин, По и последните остатъци от Съпротивата се готвят за решаващо стълкновение със силите на Първия ред и се изправят пред лицето на най-голямото зло, олицетворено от завръщането на император Палпатин. Епичната битка ще се води както в безкрайните простори на галактиката, така и дълбоко в душите на познатите ни герои, всеки от които трябва да надмогне своите вътрешни демони.
Гледаме финалния трейлър на Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър, който обещава на зрителите зрелищен и изключително емоционален край на познатата история и ни дава шанс да се сбогуваме подобаващо с любимите герои. Сърцето на всеки истински фен ще трепне, когато чуе обещанието на Люк и Лея в последните секунди на трейлъра! Силата ще е с нас... винаги.

Да ходиш по вода / Walking on Water - На екран от 20 декември

Представен за първи път на фестивала в Локарно, филмът представлява непосредствен поглед към артистичните търсения и личните взаимоотношения на Кристо, прочут със своите мащабни инсталации. За първи път от кончината на Жан-Клод, неговата съпруга и партньор в творческия процес, Кристо решава да реализира проекта, започнат заедно с нея преди много години – „Плаващите кейове”.

Котките / Cats - На екран от 27 декември

"Котките" е световен феномен. Дойде време той да завладее и света на киното със спиращата дъха екранизация на режисьора, носител на „Оскар“, Том Хупър ("Клетниците", "Речта на краля"), който майсторски изважда на повърхността най-ярките моменти от класическата история на поемата "Old Possum’s Book of Practical Cats" от Т. С. Елиът, която по-късно великият Андрю Лойд Уебър превръща в иконичен мюзикъл. Новите кадри от дългоочакваната продукция въвличат зрителите в духа и визията на "Котките", като разкриват ярки сцени и звездно присъствие. Картината се отличава с великолепие и пищност, а забележителният актьорски състав превръща действието в истинска арена на таланта в лицето на Джуди Денч, Идрис Елба, Тейлър Суифт, Иън Маккелън, Дженифър Хъдсън, Рей Уинстоун, Джеймс Кордън, Джейсън Деруло и много други брилянтни артисти. Дебют на голям екран прави и талантливата балерина от английския Кралски балет Франческа Хейуърд.

Прочетете още