Победителите на Холивудските филмови награди

Победителите на Холивудските филмови награди
4 Ноември 2019

Лентата "Ирландецът" (The Irishman) на режисьора Мартин Скорсезе с участието на Робърт де Ниро и Ал Пачино и Джо Пеши, е големият победител на Холивудските филмови награди, спечелвайки три отличия на церемонията, състояла се Бевърли хилс. Продукцията получи призовете за най-добър актьор в поддържаща роля (Пачино), продуцент (Ема Тилинджър Коскоф) и визуални ефекти (Пабло Хелман). Приемайки отличието си, Ал Пачино благодари на Робърт де Ниро, че му е помогнал да получи ролята на Джими Хофа, казвайки добра дума за него пред Скорсезе. Пачино досега не е работил със знаменития режисьор. Актьорът допълни, че благодарение на Де Ниро не му се е наложило да се явява на прослушване за ролята.

► Актрисата Чарлийз Терон беше удостоена с награда за цялостна кариера. Отличието й беше връчено от миналогодишната му носителка Никол Кидман.

► В категорията за най-добър актьор приза спечели Антонио Бандерас за ролята си във филма "Болка и величие" на Педро Алмодовар.

► Отличието за най-добра актриса беше присъдено на Рене Зелуегър за превъплъщението й в образа на Джуди Гарланд във филма "Джуди".

► С награди за актьорски пробив бяха удостоени съответно Тарън Еджъртън за превъплъщението му в образа на Елтън Джон във филма "Rocketman" и Синтия Ериво за ролята й в "Хариет".

► Супергеройската продукция "Отмъстителите: Краят" беше отличена като холивудски блокбастър. С приходи от 2,79 милиарда долара, филмът задмина "Аватар" като най-касовата продукция на всички времена.

Сред отличниците на Холивудските филмови награди се наредиха също Джеймс Манголд (най-добър режисьор за "Форд срещу Ферари"), Антъни Маккартън (най-добър сценарист за "Двамата папи"), "Играта на играчките: Пътешествието" (най-добра анимация) и други.

Прочетете още