Правилата на една истинска дама

Правилата на една истинска дама
20 Август 2019

Логично е да си кажем, че след като кавалерите са на изчезване, няма защо и ние да се стараем чак толкова. Това обаче е абсолютно грешно. Истинските мъже застават само до истински жени - стилни, елегантни и с обноски. Тук събрахме пет от най-важните правила за поведение и обноски за нежната половина от човечеството.

1. Една истинска дама винаги се облича, за да впечатли, а не за да скандализира. Същото се отнася и за грима – не прекалено малко, но не прекалено много и винаги адекватно спрямо ситуацията.

2. Една истинска дама не показва, че скучае. Да показваш отегчението си е обидно за хората, с които си. Въпрос на емоционална интелигентност е да успееш да намериш нещо интересно във всяка ситуация. Ако пък е толкова непоносимо, една истинска дама ще намери начин да се измъкне от отегчителна ситуация без да нарани чувствата на останалите хора.

3. Самоуважението е друга силна черта на всяка една дама. Тя се грижи за собствената си репутация и не обсъжда други хора, защото това накърнява тяхната.

4. Една истинска дама е достатъчно амбициозна, за да постига сама целите в живота си, вместо да чака благоволението на мъжа до нея. Тя търси партньор в живота си, а не благодетел.

5. Една истинска дама се отнася с уважение към всички, които обича.

Прочетете още