За първи път от 30 години наградите "Оскар" ще са без водещ

За първи път от 30 години наградите
14 Януари 2019

За първи път от 30 години насам церемонията по раздаването на най-престижните награди за кино - "Оскар", няма да има водещ. Организаторите не са успели да намерят подходящ заместник на оттеглилия се Кевин Харт и са предпочели този вариант, предава Variety. Харт предпочете да откаже предложението за водещ, за да избегне допълнителни скандали, и призна, че е изморен от това да защитава свои изказвания, за които вече се е извинил.

Церемонията ще премине под нов формат - различни знаменитости ще излизат на сцената, за да обявяват отделните сегменти. Възможно е сред тях да са доста певци и музикални изпълнители, заради присъствието на няколко такива в списъците с номинирани за Оскар, а именно Лейди Гага, Кендрик Ламар и Доли Партън. Ще има и повече музика, за да се запълнят паузите, в които обикновено има скечове, изпълнени от водещия на събитието.

Последният път, в който церемонията по връчването на престижните статуетки протича без водещ, е бил през 1989 г. Тогава награждаването е открито с 11-минутен музикален номер и не се приема особено добре от аудиторията.

Академията започна промени, обявени миналото лято (сред тях: окончателно съкращаване на шоуто до три часа и премахване на по-малко значимите категории награди – редактор и звук – от церемонията на живо, като вместо това ще излизат в общия клип - пакет в края на предаването). До тези съкращения и промени в ефира се стигна, след като миналогодишните рейтинги достигнаха най-ниското си ниво, което представлява спад от близо 19% до 26,5 милиона зрители.

Церемонията по раздаване на наградите "Оскар" за 2019-а ще бъде на 24 февруари.

Прочетете още