Джоан Роулинг заяви, че "Хари Потър и прокълнатото дете" ще бъде последната и книга от поредицата

Джоан Роулинг заяви, че
Снимка: wagnerashley
1 Август 2016

Авторката, която стана мултимилиардер след публикуването на поредицата за Хари Потър, заяви, че книгата по пиесата „Хари Потър и прокълнатото дете“ е последната история, която тя пише за магьосника.

Книгата беше издадена на английски език в неделя – 19 години след публикуването на първата история „Хари Потър и философският камък“, която беше пусната на книжния пазар на 30 юли 1997 г. От тогава насам поредицата придобива огромна популярност по целия свят, събира значителни приходи и получава високи критически оценки. Именно големите успехи на „Хари Потър и философският камък“ повлича издаването следващите седем книги. А именно: „Хари Потър и Стаята на тайните”, „Хари Потър и Затворникът от Азкабан”, „Хари Потър и Огненият бокал”, „Хари Потър и Орденът на феникса”, „Хари Потър и Нечистокръвния принц”, „Хари Потър и Даровете на Смъртта” и най-новата „Хари Потър и прокълнатото дете”.

Снимка: harrypotterandthedeathlyfangirls

В изказване в „Лондон палас тиътър“, където започва подготовката за поставянето на пиесата, писателката Джоан Роулинг каза, че „Хари отива на голямо приключение в тези две пиеси и след това, мисля, че приключвам... Край с Хари“.

Снимка: wagnerashley

Премиерата на пиесата в две части „Хари Потър и прокълнатото дете“ ще се състои тази събота в Лондон. След това тя ще има дебют и на Бродуей. Историята разказва за вече порасналия Хари Потър, който работи в Министерството на магията, неговата съпруга Джийни Уизли и техният син Албус.

Тагове: Новина

Прочетете още