10 грешки, които развалят снимките ни от плажа

10 грешки, които развалят снимките ни от плажа
17 Юли 2019

На всички ни се иска да имаме снимки от ваканцията, които да са достатъчно добри, за да ги покажем на приятелите си или пък да споделим в социалните мрежи. Но тези кадри не винаги се получават добре и не винаги ни показват в най-добрата ни светлина. Случва се лоша поза или грешен ъгъл при заснемането да развали фотосите и те да останат скрити дълбоко из папките на устройствата ни.

Ще Ви запознаем с 10 грешки, които допускаме, когато позираме за плажните снимки:

Двоен крак

Грешно: Краката са в една линия, създавайки илюзия за "широки" бедра. Правилно: Единият крак трябва да бъде над другия. По този начин ще изглеждате грациозно.

Колената са обърнати към камерата

Грешно: Когато коленете са обърнати срещу камерата, тялото торсът изглежда къс. Правилно: Застанете полуобърнати към обектива.

Снимки от върха

Грешно: Тези снимки "размиват" линиите на лицето, а вратът изчезва. Правилно: Фотоапаратът трябва да бъде на нивото на очите.

Акцентът не пада върху лицето

Грешно: Под този ъгъл шията изглежда странно, а тялото губи контурите си. Правилно: Същата позиция, но от друг ъгъл. Фокусът е върху лицето.

Прекалено близо до водата 

Грешно: Ако брадичката е прекалено близо до водата, вратът ще изчезне и пропорциите на лицето ще се нарушат. Правилно: Лицето ви трябва да бъде на около 10-15 см от водата, за да се вижда шията и фокусът да пада върху лицето.

Поза "войник" 

Грешно: В тази поза не се виждат никакви извивки, а коленете напълно изчезват. Правилно: Позата, при която сте обърнати настрани, подчертава красивите извивки на тялото ви и прави краката по-слаби и дълги.

Крака, обърнати срещу камерата 

Грешно: Ако краката сочат точно срещу обектива, краката изглеждат къси. Правилно: По-добре е леко да се извъртите, за да изглеждате по-слаби.

Седнала поза

Грешно: Седналата поза не е подходяща за плажни снимки. Правилно: Полулегналата поза е по-добър вариант. А ако кръстосате леко крака, ще изглеждате още по-елегантно.

Обърнете внимание на стойката

Грешно: Ако не сте изправени, се появява малко коремче, а вратът изчезва. Правилно: Изправете гърба. Това правило не важи само за плажните снимки.



Колене до гърдите

Грешно: Колкото по-близо са краката до гърдите, толкова по-неправилни изглеждат пропорциите на тялото. Правилно: Излегнете се удобно и прехвърлете единия крак върху другия, за да подчертаете линиите на тялото.

Прочетете още