10 неща които носят късмет в дома

10 неща които носят късмет в дома
7 Август 2018

Независимо дали сте суеверни или не, всеки иска да има късмет в живота и в дома си. Вместо да носите навсякъде със себе си заешка опашка например, тези решения обещават да изпълнят къщата ви със здраве, щастие и късмет.

Може да привлечете късмета в дома си по следните начини:

1. Червена врата

Ако вратата ви е с южно изложение и е боядисана в оранжево или червено, то няма никакво съмнение, че това ще ви донесе късмет. Според фън шуй, ако вратата ви гледа на север, то най-добре да изберете черни или сини краски. Гледащата на изток врата трябва да бъде боядисана в кафяво или зелено, а тази на запад – в бяло или сиво.

2. Подкова

Много хора вярват, че тя носи късмет. Мненията как тя да бъде окачена над вратата са различни. Според някои, трябва да е нагоре, за да не изтича щастието, а според други надолу – така щастието ще пада върху тези, които минават под нея.

3. Фигурки на слонове

Тези големи животни са смятани за лоялни и мъдри. Това е причината, поради която се смятат за символ на късмета. Сложете малки фигурки на слонове в дома си, за да го защитават.

4. Символ на звезда

Символът на звезда няма практична употреба, но някои фермери вярват, че подобно на подковата носи късмет, и го поставят на хамбара. Звездите с петте си ъгъла привличат щастие – дали в картина или фигурка, хубаво е всеки да има една в дома си.

5. Положението на огледалата

Според фън шуй огледалата трябва да се използват така, че да внасят положителна енергия. Когато разположите огледало на едно място, където отразява красива гледка, то изпълва дома с позитивна енергия.

6. Аквариум с рибки

Те са символ на благоденствие, щастие и късмет. Рибата символизира изобилието.

7. Лампички с бял цвят

Такива обикновено използваме за украса по Коледа. Разположете ги в коридора или на верандата/балкона. Те ще насочат късмета към дома ви.

8. Калинки

Всеки се вълнува, когато види тези красиви насекоми и причината е основателна! Някои хора вярват, че калинките носят добър късмет, така че може да имате малка статуетка или рисунка на калинка в къщата си. Или направете вашата градина приветлива за тях, например като посадите цветя и други растения.

9. Кръгли интериорни оформления

Друг съвет от фън шуй е да разполагаме мебелите във всекиденвната в кръгова формация. По този начин ще помогнете на потока енергия да се движи свободно в цялото помещение.

10. Ябълки

Баба Ванга казвала: “Ако искате къщата винаги да е пълна с много щастие и просперитет, следете за това в кухнята винаги да има ябълка, която ще служи за благото на всички. И ябълката никой да не докосва и където тя лежи – радва вашия поглед и няма да знаете скръб.”

Прочетете още