10 цитата за щастието, които ще ви накарат да погледнете на света с нови очи

10 цитата за щастието, които ще ви накарат да погледнете на света с нови очи
3 Октомври 2018

Често не житейските обстоятелства и нещата, които ни се случват, са причината да бъдем щастливи или нещастни, а начина, по който мислим за тях. Ние контролираме мислите си. Единственият човек, който може да разруши щастието ни в дългосрочен план, сме самите ние. Обикновено изобщо не става дума за това къде си, какво имаш или нямаш и през какво си минал - щастието е състояние на духа, не на материалното. Всичко започва отвътре. И ако искаш да си щастлив, просто трябва правилно да нагласиш вътрешния си свят. 

Събрахме 10 цитата за щастието, които могат да ни накарат да се замислим и да започнем да гледаме на живота от светлата му страна.

1. Животът ви ще се подобри, само ако поемате малки рискове. Първият и най-трудният от тях е да бъдете честни със себе си.

2. Не е въпросът какво ти се случва, а как реагираш на това, което ти се случва. Пребройте хубавите неща в живота си, докато другите изреждат нещастията си.

3. Когато се усмихваш на живота, в крайна сметка заживяваш живот, който си струва усмивката.

4. Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате нужда от нечие одобрение.

5. Дръжте се добре с хората по пътя нагоре, защото може да ги срещнете по пътя надолу.

6. Добротата не трябва да се бърка със слабост, нито прошката с приемане. Въпросът е да знаеш, че обидата и негодуванието не са път към щастието.

7. Почти всичко е възможно, ако имаш достатъчно време и кураж.

8. Казвайте нещата, които има нужда да бъдат казани. Говорете своята истина. Няма нищо по тъжно от това да пазите думите, които никога не сте имали смелостта да кажете.

9. Вашата ценност не намалява заради неспособността на някой да ви оцени. Загубата е тяхна, не ваша.

10. Живей просто. Обичай щедро. Говори истината. Дишай дълбоко. Прави най-доброто, на което си способен. Остави всичко останало на силите, които са отвъд теб.

Прочетете още