13 октомври - Световен ден без сутиени

13 октомври - Световен ден без сутиени
13 Октомври 2020

13 октомври е обявен за Световен ден без сутиен. Целта е да се привлече общественото внимание към проблемите на жените, болни от рак на гърдата. Целият месец октомври е посветен на борбата с тази коварна болест и повишаване на информираността. Идеята е не само подкрепата в борбата с рака на гърдата, но и възможността за "освобождаване" от традициите в женското облекло.

На този ден дамите трябва да захвърлят сутиените си и да излязат навън спокойно без тях. По този забавен начин ще покажат, че са запознати с тежкото заболяване, както и с неговото лечение.

Въпреки наистина добрите постижения и успехи относно заличаването на рака, проблемът продължава да е налице и да вълнува всяка жена.

Именно ракът на млечната жлеза е на първо място по честота при жените и представлява 26.4% от всички злокачествени заболявания при тях, сочат данните на Националния раков регистър от последното проучване през 2012г.

Най-сигурният начин за превенция на болестта са честите прегледи от специалисти. За щастие медицината е напреднала в борбата с нея и ако се открият навреме признаци за наличието ѝ, може да се излекува напълно.

Прочетете още