5 лесни стъпки, да подобрите настроението си

5 лесни стъпки, да подобрите настроението си
14 Май 2019

На всеки се случва понякога да се почувства емоционално и психически изцеден. В тези мигове препоръчваме да приложите някои простички стъпки, които обаче имат способността да подобрят настроението ви.

1. Разтегнете се. Когато започнете да се чувствате напрегнати, станете, протегнете се към небето, наведете се и докоснете стъпалата си, след това и извийте торса си на една страна и после на друга, за да се разтегнете.

2. Смейте се. Гледайте смешен клип или прочетете любим комикс. Смехът ще стимулира ума ви и ще ви върне оптимизма. Мускулните промени в лицето сами по себе си повишават чувството за щастие. Усмивката работи, защото, ако се държите като един по-радостен човек, като резултат ще получите и всички социални положителни последици от това - ще имате повече приятели, хората ще се държат по-мило с вас.

3. Направете няколко контролирани, дълбоки вдишвания. Дълбокото дишане помага за намаляване на стреса, който е източник на умора и увеличава нивото на кислород в кръвта. Техниките могат да бъдат съвсем прости, например: 5 секунди вдишване, 4 секунди задържане и 4 секунди издишване.

4. Довършете част от несвършената работа. Днес е чудесен ден да завършите това, което сте започнали. Малко са нещата, които носят повече удовлетворение от това да махнете някое старо бреме от гърба си.

5. Дръжте се така, сякаш днес е страхотен ден. Изследвания показват, че макар и да мислим, че действията са резултат от чувствата ни, всъщност чувствата са резултат от действията ни. Позитивната нагласа винаги води до добри резултати. Доказано е, че дори само да се усмихвате и да изглеждате сякаш сте щастливи, това постепенно наистина ще ви направи по-радостни.

Прочетете още