Ако искате да се радвате на сияйна кожа, следвайте тези 3 съвета

Ако искате да се радвате на сияйна кожа, следвайте тези 3 съвета
15 Юни 2022

Ако искате да се радвате на красива и здрава кожа, следвайте тези 3 полезни съвета:

1. Грижете се за кожата отвътре навън

Вгледайте се в тялото си. Разберете дали го хидратирате достатъчно добре. За да е опъната и млада кожата, тя се нуждае от много течности. Важно е в менюто си да включвате мастни киселини. Полезните мазнини са основният компонент, изграждат дерма клетките. Мазнините контролират деленето и регенерацията на кожните клетки. Включете авокадо, зехтин, маслини в диетата си. Техните полезни хранителни вещества са от огромно значение за кожата ви.

2. Взимайте минерални бани с английска сол

Английската сол е съставена от минерала магнезий. Преди лягане вземете вана с английска сол без да се изплаквате след това. Нека солите изсъхнат върху кожата. Дайте им възможност да проникнат добре през нощта. Магнезият има силата да се бори с акнето и да намалява червенината по кожата. Той успокоява възпалението в нея и провокира деленето на клетките.

3. Направете си домашен овлажнител

Най-доброто, което можете да направите за кожата си е да я подхраните с натурални продукти. Избягвайте готовите хидратанти, защото в тях има вредни вещества, консерванти, подобрители, SLS, парабени. Вместо тях третирайте кожата ежедневно с кокосово масло, зехтин, масло от авокадо, макадамия.

Прочетете още