Честит рожден ден на Ален Делон!

Честит рожден ден на Ален Делон!
8 Ноември 2019

Любимецът на няколко поколения Ален Делон е роден на 8 ноември 1935 г. градчето Со, Франция. Актьор, певец, режисьор, сексимвол, магичен мъж и идол, днес той има рожден ден и става на достолепните 84 години. 

Името му е анаграма на “le don” (дарбата) и затова често се смята, че е псевдоним. Но всъщност това е рождената му фамилия. Определян е като един от секс символите на 60-те. Участвал е в над 90 филма и сериала, режисьор е на 3, сценарист на 10 и продуцент на 23. Носител на наградата "Сезар" за най-добра мъжка роля във филма "Нашата история" през 1985 г. Кавалер на Ордена на почетния легион през 1991 г., а на 20 май тази година, на ежегодния международен филмов фестивал в Кан получи и почетна награда "Златна палма" за цялостна кариера.

Има четири деца - Антони Делон, Кристиан Аарон Булон, Ален-Фабиан Делон и Анушка Делон. Официално обаче Кристиан Аарон Булон, който също е актьор, не е признат за негов син. Ален Делон се радва 3 внучки от сина си Антони: Лу (родена през 1996 г.), Лив (родена на 25 август 2001 г.), както и Алисън (родена през 1989 г.).

През последните години Ален Делон е известен не само като велик актьор, но и като успешен бизнесмен. Под неговата търговска марка "AD" се произвеждат много стоки като парфюми, ръчни часовници, цигари, облекла и др. Той също е притежател на собствена авиолиния.

Прочетете още