Днес рожден ден празнува носителката на най-чаровната усмивка в Холивуд - Джулия Робъртс

Днес рожден ден празнува носителката на най-чаровната усмивка в Холивуд - Джулия Робъртс
28 Октомври 2020

На 28 октомври рожден ден празнува популярната американска актриса Джулия Робъртс. Тя е родена през 1967 година в Атланта, Джорджия и денс става на 53! Филмовата ѝ кариера стартира когато е на 20 години и добива световна популярност с филма "Хубава жена" от 1990 година, който реализира приходи от 464 млн. долара. Хонорарът ѝ за "Хубава жена" е едва 300 000 долара. Само за сравнение 20 години по-късно Джулия получава сумата от 25 млн. долара за ролята си в лентата "Усмивката на Мона Лиза".

Сред останалатите известни филми с нейно участие можем да отличим "Версия пеликан", "Сватбата на най-добрия ми приятел", "Нотинг Хил", "Булката беглец", "Теория на конспирацията", "Ерин Брокович", който ѝ донася Оскар за най-добра женска роля през 2000 година. Прави страхотни превъплъщения и в "Бандата на Оушън", "Войната на Чарли Уилсън", "Яж, моли се и обичай" и много други.

Със забележителните си роли и голям талант Джулия Робъртс стана най-високо платената актриса във Холивуд, след Анджелина Джоли и присъства 12 пъти в класацията "50-те най-красиви личности в света" на списание People.

Вижте някои любопитни факти за носителката на най-ослепителна усмивка:

► Като малка Джулия мечтала да работи като ветеринар, освен това свирила на кларинет в училищна банда.

► Тя има двама по-големи брат и сестра, единият от които е също известен холивудски актьор, а именно: Ерик Робъртс.

► Актрисата може да се похвали с британски, немски, шведски, ирландски, шотландски и уелски произход.

► Героинята Вивиан във филма "Хубава жена" е трябвало да бъде изиграна от Мег Райън, но тя отказала ролята. Разбира се никой не ѝ се сърди, защото Джулия бе брилянтна.

► През 2011 г. е обявена за една от 100-те най-сексапилни жени на всички времена в едноименната класация на сп. Men's Health.

► Състоянието ѝ се оценява на близо $300 милиона.

► Има три деца, а добрият си външен вид дължи на органичната храна, която консумира.

Прочетете още