Фики отново покорява класациите с “Espanola baby”

Фики отново покорява класациите с “Espanola baby”
Снимка: Diapason Records
23 Януари 2023

Espanola baby” е заглавието на новата песен на Фики, която за броени часове след премиерата си е #1 в „Набиращи популярност“ за музика в YouTube. Звездата на Diapason Records изненада почитателите си, като включи в парчето Тони Стораро, Емрах и Ники. Видеото се излъчва ексклузивно в ефира на ФЕН ТВ.

Това е първият съвместен проект, в който участват и тримата от фамилия Стораро, но със сигурност ще последват още нови колаборации.

“Обещах Ви тази година да бъда много продуктивен. Идва нещо ново от мен. Понеже семейното ни трио се бави, реших да включа баща ми и брат ми заедно с Ники в моята новата ми песен “Espanola baby”.” – обяви Фики в своя Instagram профил броени часове преди премиерата на песента.

След успеха на купонджийското парче “Vamos, Vamos”, което продължава да бъде в класацията на YouTube за набиращи популярност, Фики отново залага на динамични ритми. За по-малко от 20 часа “Espanola baby” зае първо място в трендинга и събра стотици положителни коментари. Не по-малък е интереса и в социалната мрежа TikTok, където видеата към сингъла достигнаха десетки хиляди, а гледанията – милиони.

Промотирането на песента провокира и редица остри реакции, а Фики получи обвинения в кражба на музиката. Изпълнителят отговори на нападките с коментар в социалните мрежи:

„Във връзка с излезлите обвинения, че съм откраднал музиката на “Espanola baby”, държа дебело да подчертая, че нямам песен в репертоара без уредени авторски права. Това е кавър и авторът на музиката е получил поисканата от него сума за труда си.

Във връзка със стила на песента, миналата година работих усилено по концерта “Другото лице” с поп и рок музика. Сега пуснах няколко неща за клубовете и TikTok. Това е тренд в момента, много хора го слушат и го търсят по време на моите участия. Мисля, че съм доказал през годините, че съм универсален изпълнител и както мога да Ви разплача с изпълнение на балада или народна песен, така мога и да Ви веселя с кючеци. Благодаря на тези, които са достатъчно широко скроени, за да слушат това, което им харесва, без да съдят или да плюят другото. Вие сте моите хора! На останалите ще кажа: животът така или иначе е твърде кратък, запълнете го с любов, а не с негативизъм. Обичам Ви!”

Автори на музиката на парчето “Espanola baby” са Ники, Илиян Ивов, Фики и Brother Stoyanovi, а аранжиментът е на Илиян Ивов. Текстът е на Фики и Ники. Режисьор купонджийското видео е Людмил Иларионов-Люси.

Прочетете още