Галина Димитрова в дует с Николай Славеев - „Добре сте ни дошли“

Галина Димитрова в дует с Николай Славеев - „Добре сте ни дошли“
21 Февруари 2024

Галина Димитрова изненада почитателите на хубавата фолклорна музика с дует с любимия изпълнител Николай Славеев. Съвместната им песен „Добре сте ни дошли“ носи много празнично настроение.

Изпълнителката на Ara Music още през миналата година решила, че иска да направи общ проект с Николай Славеев. Двамата се запознават не на музикално събитие, а чрез негова братовчедка, която е тяхна обща позната. Фолклорният певец обаче не се колебае и веднага откликва на идеята да направят колаборация.

„Много държах да запиша дуетна песен с Николай Славеев, защото той е един от най-харизматичните изпълнители във фолклора. Изключително харесван и обичан е от поколения българи и съм много щастлива, че се съгласи да направим съвместен проект. Много се надявам „Добре сте ни дошли“ да се хареса на публиката и да стане неразделна част от всеки празник.“, сподели Галина Димитрова.

Първата им лична среща се случва през миналата година на грандиозната промоция на дебютния албум на Галина Димитрова – „Защото съм жена“. След това нещата се развиват много бързо, като чаровната изпълнителка оставя изцяло на Николай Славеев да избере песен за дуета им. Родопският славей се доверява на композитора Димитър Милев, с когото работи от дълги години. За текста на „Добре сте ни дошли“ залага на Полина Дакова. Клипът е заснет в красивия планински град Банско. В него освен двамата изпълнители участие взимат и талантливите сестри Ивана и Ивона Малчови – първите деца, на които подаде ръка фондацията на Галина Димитрова „Искам да пея фолклор“. В клипа се включват много техни роднини и близки, които правят въздействието още по-силно. Силно е присъствието и на ТФ „Веселие“ от село Микрево с художествен ръководител Любомир Мариански, на които е поверена хореографията.

Прочетете още