Ива и Велислава Костадинови с нова песен и видео

Ива и Велислава Костадинови с нова песен и видео
25 Ноември 2022

След огромния успех на „Догодина“ и преди това на „Чула ли си“ Ива и Велислава Костадинови продължават да следват тази музикална линия и представиха новия си проект „С кончето“. Това отново е фолклорна песен в различна интерпретация. Премиерата на видеото се състоя едновременно в 4 телевизионни канала: Фен ТВ, Balkanika Music Television, Фен Фолк ТВ и BG Music Channel.

Талантливите изпълнителки на Diapason Records залагат на българска народна песен от пиринския край, чието оригинално заглавие е “Прошетах се с кончето”.

„Знаем я от малки и причината да я поместим в нашия репертоар и с такава интерпретация е, че в нея историята наподобява красива приказва от детството.“, споделиха Ива и Велислава.

За аранжимента и интерпретацията отново се е погрижил изцяло Светлин Къслев.

„Той много хареса мелодията ѝ. Типично за него е, че обича в работата си по тези песни да добавя от себе си, както направи в предишните две, като по този начин прави песента различна и запомняща се за хората.“, казаха още двете сестри.

Внучките на иконата на фолклора Гуна Иванова смятат, че начинът, по който са я пресъздали кореспондира много точно с текста на песента. Видеото към „С кончето“ е реализирано от режисьора Павлин Иванов – Bashmotion, с когото те работиха и по видеото на „Догодина“. В клипа взимат участие Дорина Пунчева и Цветан Апостолов, които са танцьори и актьори със сериозна биография и множество постижения, както и професионалните ездачи - Александър Герджиков и Йоана Вампорова. А всички красиви локации във видеото са на терена на конна база “Адгор”.

Прочетете още