Лео Меси е най-високоплатеният спортист за 2018 година

Лео Меси е най-високоплатеният спортист за 2018 година
12 Юни 2019

Нападателят на Барселона Лионел Меси е изкарал през миналата година 127 милиона долара от заплата и рекламни договори. С тази сума той оглавява класацията на 100-те най-добре платени спортисти на списание Forbes. Аржентинският футболист измести от първото място шампиона в пет боксови категории Флойд Мейуедър.

Миналият месец пък Меси стана голмайстор на Европа и завоюва "Златната обувка" за рекорден шести пореден път и стана първият футболист, който печели отличието в три поредни сезона.

На второ и трето място в класацията на Forbes застават също футболисти, а именно нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо, който е спечелил 109 милиона долара и е нападателят на Пари Сен Жермен Неймар със 105 милиона.

На четвърто място сред най-добре платените спортисти е мексиканският боксьор Канело Алварес, който е заработил 94 милиона долара, а пети е тенис легендата Роджър Федерер с 93.4 милиона.

Първенството, което има най-много представители в класацията на богатите спортисти, е Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада. Цели 35 места в топ 100 на най-високоплатените се заемат от играчи в НБА.

Най-много от тях е изкарал крилото на Лос Анджелис Лейкърс ЛеБрон Джеймс - 89 милиона долара.

Прочетете още