Маратонки със светена вода в подметките се продават за хиляди долари чифта - "Jesus shoes"

Маратонки със светена вода в подметките се продават за хиляди долари чифта -
14 Октомври 2019

Американска фирма пусна на пазара маратонки със светена вода и разпятие, информира Washington Post. Като основа за любопитния артикул е послужил моделът "Nike Air Max 97". В камерите на подметките обаче базираната в Бруклин компания за творчески изкуства MSCHF е добавила 60 милилитра светена вода от река Йордан, а връзките са украсени с разпятие. Новият артикул бързо беше кръстен "Обувките на Исус" ("Jesus Shoes") и произведените 24 чифта от модела бяха разпродадени за броени минути, като цената им първоначално бе 1425 долара, но по-късно достигна 4000 долара. Срещу сумата щастливият собственик може буквално да ходи по вода.

Идеята на бруклинската фирма е чрез новия си артикул да осмее ставащата все по-популярна култура на колаборациите между големи компании. "Беше ни интересно как би изглеждала една колаборация с Исус Христос. Аз самият аз съм евреин, но знам само, че той е ходил по вода", казва шефът на търговския отдел на MSCHF Даниел Гринберг.

Поради големия интерес MSCHF планира да продължи да предлага специалните обувки, но ще пуска по няколко чифта всеки втори и четвърти вторник от месеца.

Отбелязва се, че световноизвестната компания "Nike" няма общо с проекта, което е странно и объркващо, при положение, че самата маратонка е "Nike".

Прочетете още