Мики Маус стана на 90 години!

Мики Маус стана на 90 години!
19 Ноември 2018

Любимият герой на Disney - Мики Маус, стана на 90 години! Емблематичният анимационен герой се появява на екрана за първи път на 18 ноември 1928 г в анимираното филмче "Параходът Уили". Първоначално се озвучава от самия Уолт Дисни, а с течение на годините се превръща в легендарен образ за компанията.

Затова и 18 ноември 1928 г. се смята за рождения ден на любимия на поколения анимационен герой. От тази дата започва славният му живот и така - до днес. Две години след първото излъчване на "Параходът Уили" се появяват и първите комикси с участието на Мики Маус.

През 1935 г. пък аниматорът Фред Мур прави Мики Маус по-подвижен и създава онзи емблематичен образ, който ни кара да се усмихваме и днес, дори отдавна да сме минали възрастта, в която да заспиваме с детски филмчета.

Мики Маус е първият анимационен герой със звезда на Алеята на славата в Холивуд. Той се сдобива със своя звезда на емблематичната алея преди 40 години - още през 1978-ма.

Освен любимец на децата, Мики Маус се е превърнал в бранд за милиарди. По света на негово име има много тематични паркове. Образът му е по дрехи, стоки за дома и дори храна.

Прочетете още