Мира представя “Kazim, Kazim” feat. Gunaydin Shen

Мира представя “Kazim, Kazim” feat. Gunaydin Shen
22 Ноември 2021

Новият проект на Мира “Kazim, Kazim” е песен, която има 20-годишна история. Изпълнителката на Diapason Records прави свой прочит на парчето, след като внася някои съществени промени. Песента е подходяща за всеки празничен повод и със сигурност ще допадне на всички любители на танцувалните ритми. Премиерата на видеоверсията се състоя в ефира на ФЕН ТВ и в официалния YouTube канал на медията.

Мира чува за първи път песента на сватба и веднага я харесва. Започва да се интересува чия е и след известно време разбира, че автор на музиката е Gunaydin Shen, който освен това изпълнява и оригиналната версия. Тя се свързва с него и получава разрешение да направи своя версия на парчето. Мира обаче настоява това да се случи само при условие, че самият Gunaydin вземе участие.

„Той е изключителен кларинетист и виртуозните му изпълнения придават страхотно звучене на парчето. Много държах лично той да се включи и съм щастлива, че се съгласи.“, разказа Мира.

Оригиналната версия е изцяло на турски, но певицата на Diapason Records прави куплетите на български, като самата тя е автор на текста. Променя и припевите, като запазва само един от първоначалния вариант, а останалите прави различни, с нов текст на турски. Така Мира създава песен, която е посветена на всеки празничен повод, а не на конкретно събитие.

„В новия текст се пее за всички членове на семейството, става дума за празник, без да се уточнява какъв, така че е подходяща за всеки повод, независимо дали е сватба, годеж или друго! Надявам се, че ще се хареса на хората и ще стане неразделна част от всяко парти!“, обясни Мира.

Аранжиментът и записите са дело на Валентин Цигуларов. Той е музикант с голям опит, който е бил част от орк. Фаворит. Богатият му опит на подобни мероприятия му помага да знае най-добре как точно трябва да звучи една песен, която да е подходяща за празник. Той реализира и видеоверсията на песента, заснета в едно от най-модерните заведения в Стара Загора.

Прочетете още