Музиката на работното място ни помага за продуктивността

Музиката на работното място ни помага за продуктивността
12 Април 2019

Скорошно проучване, проведено от сайта Workthere установява, че 2/3 от офис служителите смятат, че слушането на музика по време на работа е просто задължителен елемент за добрия работен процес.

38% от от британците казват, че слушането на музика подобрява тяхната продуктивност, а 35% заявяват, че музиката на работното място спомага за подобряване на настроението им и понижава стреса.

Съществуват много изследвания, разкриващи как често музиката може да се използва в психотерапията, за да облекчи тревожността и стреса, така че не е изненадващо, че музиката в работата може да има огромно влияние върху начина на мислене и производителността на служителите.

След допитването може да се направи извод, че в голяма степен анкетираните желаели на работното им място да звучи поп музика, а те са 38%. На второ място по предпочитания била класическата музика.

Изследването довело и до извода, че музиката в офиса може да бъде разсейваща. Има и служители, които не могат да се концентрират, когато са подложени на фонов шум. При това положение експертите препоръчват хората, които искат да са по-производителни, слушайки музика на работното място, да преминат на слушалки.

Прочетете още